Wat kost een klik PVC vloer?

Wat kost een klik PVC vloer? Ben je op zoek naar een klik PVC vloer, maar zie je door de bomen het bos niet meer? We begrijpen dat het kopen van een nieuwe vloer geen makkelijke keuze is. Er zijn een heleboel verschillende verschillende kleuren, typen, materialen met ieder zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel leggen we je uit voor welke keuzes je staat en welke kosten daar aan verbonden zijn. Want wat kost een PVC vloer met kliksysteem nu eigenlijk?

Waar hangt de prijs van af?

Plak PVC of Klik PVC

Het allereerste onderscheid dat gemaakt moet worden is tussen een plak PVC vloer enerzijds en een klik of click PVC vloer anderzijds. Deze termen worden regelmatig door elkaar gebruikt, waardoor een PVC vloer één van de beide varianten kan betekenen. Plak PVC vloeren vereisen een volledig geëgaliseerde ondervloer en worden op de basisvloer vastgelijmd. Click PVC stroken zijn voorzien van geïntegreerd kliksysteem en kunnen in de meeste gevallen over een oude vloer gelegd worden.

Een plak PVC vloer is meestal een duurdere optie dan een klik PVC vloer. Dat heeft twee redenen. Ten eerste dient de ondervloer geëgaliseerd te worden voordat je plak PVC vloeren kunt lijmen. Ten tweede is het leggen van een plak PVC vloer specialistisch werk, waardoor de kans groot is dat je extra kosten moet maken voor het leggen van de vloer. Klik PVC vloeren daarentegen vereisen geen volledig vlakke ondergrond (max 1-2 mm hoogteverschil) en zijn eenvoudig zelf te plaatsen.

Ondervloer

In de meeste gevallen dien je een egale ondergrond te hebben of dien je een geluiddempende ondervloer te leggen in verband met eventuele geluidsoverlast. Een goede ondervloer is dan noodzakelijk, vooral als je de pvc vloer in een appartement gaat leggen. Zo’n geluiddempende en schokdempende vloer dien je echter bij de aanschafprijs van je vloer op te tellen. Let daarbij ook goed op dat de ondervloer voldoende geluiddempend is. Vaak worden ondervloeren aangeboden die in praktijk nauwelijks geluiddempend zijn. Controleer de verpakking dus goed.

Een andere optie is om te kiezen voor een klik PVC vloer met geïntegreerde ondervloer. Alle vloeren van Floorinq zijn voorzien van een IXPE-ondervloer die kleine oneffenheden van 1 tot 2 millimeter absorbeert. Hierdoor kun je meestal, in tegenstelling tot de meeste laminaat vloeren, onze vloeren over bestaande vloer leggen.

PVC vloer leggen of laten leggen

Om meteen met de deur in huis te vallen: we raden je niet aan om zelf een plak PVC vloer te installeren. Klik PVC vloeren kun je echter wél eenvoudig zelf leggen. Bij Floorinq specialiseren we dan ook uitsluitend in click PVC vloeren voor zelfmontage. Het grootste voordeel is dat je geld bespaart op de installatie van je vloer. Kies je er toch voor om de vloer door een specialist te laten leggen? Dan dien je uiteraard de meerprijs van de installatie hierbij op te tellen.

Type vloeren

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een heleboel soorten, maten, vormen en kleuren. De prijs van vloeren kan verschillen afhankelijk van jouw voorkeur. Zo is de prijs van een visgraat pvc vloer in de meeste gevallen hoger dan van ‘standaard’ PVC vloeren. Dat komt voornamelijk omdat een visgraat pvc vloer gelegd wordt op een andere manier. Bij Floorinq maken we onderscheid tussen vier verschillende type vloeren: standaard PVC kliklaminaat, XL PVC kliklaminaat, visgraat pvc en betonlook PVC.

Prijs per pak of prijs per vierkante meter

Het eenvoudigst bereken je de prijs van je nieuwe PVC vloer door de prijs per vierkante meter vloeroppervlak dat je gaat leggen te berekenen. In veel webwinkels is dit al voor je gedaan. Je hoeft hier alleen nog maar het aantal vierkante meter in te vullen en de webwinkel de totaalprijs. Andere webwinkels hanteren een prijs per pak vloerdelen. Hierdoor kunnen zij eenvoudig de voorraad bijhouden, maar het maakt het voor jou als consument onoverzichtelijk. We raden je aan om altijd de prijs per vierkante meter te gebruiken om verschillende aanbieders en prijzen te vergelijken. Zo kun je snel in één oogopslag de gemiddelde prijzen voor een PVC vloer zien.

Houd ook rekening met de kwaliteit

Wij raden je aan om je nieuwe PVC vloer niet alleen te kiezen op basis van de prijs. Een goede kwaliteit vloer kan jarenlang intensief gebruikt worden zonder dat je deze sporen van slijtage zal laten zien. In de meeste gevallen is goedkoop dan ook écht duurkoop. Het is goed mogelijk om voor een spotprijs een prachtig uitziende laminaatvloer te bestellen, maar de kans is reëel dat zo een vloer sneller gaat slijten. Een kwaliteit PVC vloer kost misschien iets meer, maar wat ons betreft is het een betere koop. Je schrijft de aankoop immers over een langere periode af en hebt langer plezier van jouw nieuwe vloer.

Wat kost een PVC vloer?

Een standaard klik PVC vloer is verkrijgbaar vanaf €19,95 per m². De vloer is inclusief geïntegreerde ondervloer en beschermde toplaag. De grotere XL-variant PVC Kliklaminaat is verkrijgbaar vanaf €23,95 per m². Onze razend populaire visgraat PVC vloeren zijn te koop vanaf €27,90 per m². Kies je liever voor een stenen look in plaats van een houtlook vloer? Betonlook PVC vloeren haal je al in huis vanaf €25,95 per m², waarmee het een voordeligere optie is dan tegels. Wij maken geen verschil in prijs tussen verschillende kleuren en structuren van dezelfde soort, ongeacht hun populariteit. Alle bijbehorende prijzen zijn inclusief btw.

Type vloerPrijs per m² bij Floorinq

PVC Kliklaminaat
v.a. €19,95

XL PVC Kliklaminaat
v.a. €23,95

Visgraat PVC
v.a. €27,95

Betonlook PVC
v.a. €25,95

* Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken van de daadwerkelijke prijs. Aan de genoemde prijs kunnen geen rechten worden ontleend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt!

De korting is toegepast. Je zult het zien wanneer je afrekent.

Er is een probleem opgetreden

Helaas kan deze korting niet worden toegepast op je winkelwagen.

Deel