PVC Kliklaminaat

PVC kliklaminaat is een nieuwe en veelzijdige vloersoort die steeds populairder wordt bij zowel particulieren als bedrijven. Onze klik pvc vloeren combineren de stevigheid van laminaat met de flexibiliteit van plak pvc. Kies uit verschillende kleuren, structuren en formaten. Wij hebben een vloer die bij jou past!

PVC Kliklaminaat

Wat is PVC kliklaminaat?

Een klik pvc of click pvc vloer is een van de nieuwste ontwikkelingen. Het combineert de voordelen van traditioneel plak pvc en laminaat. Ze zien er dan ook uit als een echte houten vloer. Niet voor niets wordt PVC kliklaminaat ook wel PVC 2.0 en laminaat 3.0 genoemd. Een ander woord voor klik PVC vloeren zijn rigid core PVC vloeren of  SPC vloeren. Dat is een afgeleiden waarvan de vloer gemaakt is: Stone Polymer Composite: een kern van kalksteen en pvc. Hierdoor is de vloer steviger, maar nog steeds even flexibel. Aan de onderkant zit een geïntegreerde IXPE-ondervloer en aan de bovenkant bevindt zich een beschermende UV-toplaag.

Het verschil tussen klik PVC, plak PVC en laminaat

Een vloer van click pvc vloer – de naam zegt het al – klik je eenvoudig in elkaar. Als je voorheen aan een PVC vloer dacht, dacht je aan dunne, flexibele stroken waarvoor je lijm nodig had. Deze plak variant is erg flexibel, maar heeft een ondervloer nodig die volledig vlak is. Eén van de vele voordelen van een klik pvc vloer, is dat je geen lijm nodig hebt. Je klikt de vloerdelen snel in elkaar dankzij ons gepatenteerde handige kliksysteem!

PVC en laminaat: in de volksmond bedoelen we vaak hetzelfde, maar er zijn wel degelijk belangrijke verschillen. Het eerste verschil zit in het materiaal. PVC staat voor polyvinylchloride, een type kunststof dat als basis voor ons klik pvc wordt gebruikt. Laminaat is gemaakt van kunststof en samengeperst hout. Klik pvc is flexibeler, maar ook steviger door de kern van kalksteen. Daarmee is het net zo stevig als een echte houten vloer. Gemiddeld genomen heeft klik pvc een lange levensduur bij normaal gebruik. Klik pvc, plak pvc en laminaat zijn de afgelopen jaren in ieder geval flink doorontwikkeld. Daarom zijn de meeste vloeren bijna niet van echt hout te onderscheiden, hebben een warme uitstraling én hebben de bijkomende voordelen die een houten vloer niet heeft!

Voordelen van PVC kliklaminaat

PVC kliklaminaat heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vloersoorten. Hieronder vind je de belangrijkste pluspunten van onze klik PVC vloeren:

Duurzaam en slijtvast

Een pvc vloer met kliksysteem is een bijzonder duurzame en slijtvaste vloersoort die bestand is tegen krassen, stoten en vocht. Dankzij de sterke toplaag gaat onze click pvc vloer vele jaren mee en is het een slimme investering voor elk interieur. De beschermende slijtlaag zorgt ervoor dat je interieur minder snel krassen achter laat op je vloer. Diezelfde slijtlaag zorgt ervoor dat de vloer een prima oplossing is voor een huishouden met kinderen of huisdieren.

Onderhoudsvriendelijk

Onze klik pvc vloeren zijn zeer eenvoudig te onderhouden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld houten vloeren hoef je onze klik pvc vloeren niet te schuren of te lakken. Een regelmatige stofzuig- en dweilbeurt is vaak al voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Geluidsarm en comfortabel

Ons klik pvc heeft een zachte en warme uitstraling, maar biedt tegelijkertijd veel comfort. De vloer is geluidsarm en voelt prettig aan onder blote voeten door de geïntegreerde IXPE-ondervloer en de kern van kalksteen. Dat komt mede omdat de vloer erg geschikt is voor vloerverwarming.

Milieuvriendelijk

Een klik pvc vloer is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook een milieuvriendelijke keuze. Een click pvc vloer is namelijk gemaakt van gerecyclede materialen en is zelf ook weer recyclebaar. De vloer is gifvrij en volledig demontabel, waardoor je de vloer volledig kunt recyclen zonder afbreuk te doen aan het milieu.

Bijna overal te leggen

Onze klik PVC vloeren zijn bijna overal in huis te leggen, van de woonkamer en slaapkamer tot de keuken en de badkamer. Klik pvc van Floorinq is waterbestendig en vlekbestendig, waardoor het de ideale keuze is om ook in de keuken te leggen. Ook in de badkamer is PVC  kliklaminaat een prima keuze. Naast dat de vloeren waterbestendig zijn, zijn ze ook voorzien van een antislip laag, waardoor het zowel praktisch als veilig is. Om toch het gevoel van een tegelvloer te creëren, kun je ook kiezen uit onze betonlook PVC vloeren. Deze zien er uit als tegels, maar met het gemak van PVC kliklaminaat!

Naast residentieel gebruik, zijn onze klik PVC vloeren ook geschikt voor kantoren en winkels. De vloeren zijn slijtvast en impactbestendig, waardoor de PVC vloeren bestand zijn tegen intensief gebruik zonder afbreuk te doen aan de professionele uitstraling.

PVC kliklaminaat eenvoudig zelf leggen

Je legt onze pvc kliklaminaat vloeren eenvoudig zelf met een standaard legset. Je hebt hiervoor een rubberen hamer, slagijzer, stootblok, afstandhouders en een afbreekmes voor nodig. De stappen voor betonlook pvc is hetzelfde als van click pvc, maar de stappen voor het leggen van een visgraat pvc vloer zijn anders.

1. Acclimatiseren

Het is belangrijk om een nieuwe vloer te laten acclimatiseren in de ruimte waar je deze van plan bent de leggen. Doe dit tenminste 48 uur voordat je de vloer gaat leggen. Op die manier kan de vloer wennen aan de vochtigheid en de temperatuur in huis.

2. Ondergrond voorbereiden

Ons PVC kliklaminaat heeft een geïntegreerde ondervloer, waardoor deze kleine oneffenheden verbergt. Hierdoor kan ons klik pvc over bestaande vloeren gelegd worden. Oneffenheden die groter zijn dan 1 tot 2 mm dien je te egaliseren.

3. Eerste rij leggen

Leg de eerste rij in de achterste hoek van de kamer aan de linkerkant, met de groef naar de muur. Plaats een afstandhouder tussen de plank en de muur. Zorg dat de afstand tussen de muur en de eerste rij 4 tot 5 mm bedraagt. Hierdoor kan de vloer inkrimpen en uitzetten zonder dat deze bol gaat staan. Leg de vloer verticaal tot het einde van de kamer. Meet de ruimte die je overhoudt en teken deze af op je plank. Maak met een afbreekmes een inkeping aan de achterkant van de plank en breek deze doormidden. Gebruik het afgemeten stuk om de eerste rij compleet te maken.

4. De rest van de vloer leggen

Begin de tweede strook met het reststuk en klik deze in de eerste strook. Hierdoor krijgt je pvc vloer een mooi verloop en verklein je het snijverlies. Het gepatenteerde klik en klaar systeem zorgt ervoor dat de vloeren bijna naadloos in elkaar klikken. Gebruik zo nodig een rubberen hamer en slagblok om de vloer aan elkaar te klikken.

Onderhoud en schoonmaak van een klik pvc vloer

PVC kliklaminaat is een vloersoort die weinig onderhoud en schoonmaak nodig heeft. Hieronder vind je een aantal tips om je klik PVC vloer in goede conditie te houden.

Regelmatig stofzuigen

Stofzuig je pvc vloer vloer regelmatig met een zachte borstel. Zo verwijder je makkelijk stof, zand en vuil en voorkom je krassen.

Gebruik een vochtige doek

Een vochtige doek volstaat om je klik pvc vloer schoon te maken. Voeg hooguit een scheutje azijn toe aan het water om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals schuurmiddel of chloor. Dit kan de vloer beschadigen. Gebruik liever een mild schoonmaakmiddel speciaal voor PVC vloeren.

Ons assortiment

Bij Floorinq bieden we een hele ruime keuze aan klik pvc. Wij hebben niet alleen een houtlook vloer voor je, maar hebben ook verschillende keuze aan visgraat pvc en betonlook pvc. Allemaal hebben ze dezelfde fantastische uitstraling. Verder zijn onze vloeren onder te verdelen in ‘normaal’ formaat klik pvc en XL-formaat click pvc. Ons XL click pvc heeft langere en bredere planken, waardoor deze vooral in grotere ruimtes een luxere, rustigere uitstraling geven. Of je nu kiest voor visgraat, betonlook, normaal klik pvc of XL klik pvc: wij hebben de vloer die je zoekt.

Voordelig een klik pvc vloer kopen bij Floorinq

Bij Floorinq bieden we je een ruim assortiment aan pvc vloeren voorzien van handig kliksysteem tegen de beste prijzen. Ontdek bijvoorbeeld ook onze visgraat pvc en ons betonlook pvc. Wij hebben het juiste assortiment voor je nieuwe vloer in verschillende stijlen, kleuren en maten. Je bestelt je vloer makkelijk online met één van de vele veilige betaalmogelijkheden. Wij hebben de schitterende vloer die jij zoekt!