PVC Vloeren

PVC Vloeren

Voor een goedkope PVC vloer ben je bij Floorinq aan het juiste adres! Ontdek onze nieuwste generatie klikvloeren. Bij Floorinq specialiseren we ons op PVC vloeren met klik & klaar systeem, de meest gebruiksvriendelijke vloer. Alle PVC vloeren zijn ijzersterk, eenvoudig zelf te leggen en geschikt voor vloerverwarming. Dankzij de unieke eigenschappen van deze vloeren zijn ze beslist de beste keuze voor jouw nieuwe vloer!

Alles over click PVC vloeren

PVC vloeren zijn ongekend populair als alternatief voor tegels, laminaat en parket. Maar wat is klik PVC? Een PVC vloer is gemaakt van polyvinylchloride, een soort kunststof. Hierdoor is de vloer flexibeler en steviger dan een traditionele laminaatvloer, dat gemaakt is van kunststof en samengeperst hout. Verder is het belangrijk om onderscheid te maken tussen twee soorten vloersystemen: plak en click PVC. Een term die je vaak voorbij ziet komen is ‘vinyl vloer’. Meestal bedoelt men daarmee een pvc vloer die gelijmd dient te worden.

Wat is het verschil tussen klik PVC en plak PVC?

Een klikvloer is bestaat uit vier lagen: een geluiddempende ondervloer, een stevige kern van valksteen, een decoratielaag en een beschermende toplaag. Hierdoor is de vloer minder flexibel dan een plakvloer, maar biedt click PVC meer stevigheid. Plak PVC vloeren bestaan uit flexibele PVC stroken die met lijm geplakt worden op een egaal gemaakte vloer. Een klikvloer heeft een gepatenteerd Unilin kliksysteem, vergelijkbaar met kliksystemen die je in veel laminaatvloeren vindt. 

pvc vloer doorsnede

Je legt een klikvloer dan ook eenvoudig zelf, terwijl je voor de installatie van een plak PVC vloer meestal specialistische kennis moet inschakelen. Voor het leggen van een plakvloer dient je vloer volledig egaal te zijn, terwijl kliklaminaat over bestaande vloeren heen gelegd kunnen worden.  In essentie is zowel een plak vloer als klik PVC vloer erg geschikt voor vloerverwarming: een plakvloer is dun genoeg om warmte door te laten, een klikvloer heeft een kern van kalksteen dat warmte ontzettend goed geleid.

Verschillende soorten PVC vloeren

Er zijn dus twee soorten. Floorinq specialiseert zich in PVC met klik & klaar systeem, dus wanneer we spreken over PVC vloeren, bedoelen we in dit geval klikvloeren. Alle vloeren zijn van exact dezelfde kwaliteit, alleen het ontwerp of legpatroon verschilt. Bij Floorinq maken we onderscheid tussen drie verschillende categorieën: PVC KliklaminaatPVC Betonlook en PVC Visgraat. Die eerste twee leg je op exact dezelfde manier, visgraat PVC is voorzien van een apart klik & klaar systeem en leg je in een ander patroon. Betonlook PVC is waterbestendig, bestaat uit nagenoeg naadloze pvc stroken en reageert nauwelijks op temperatuurverschillen. Daardoor kun je de vloer zonder problemen in vochtige ruimtes leggen zonder gedoe met zware tegels. Bijkomend voordeel is dat al onze pvc vloeren zacht aanvoelen vergeleken met badkamertegels of tegels in de keuken. Het ziet er ook uit als echte tegelvloer! Tot slot zijn alle soorten van Floorinq geschikt voor vloerverwarming.

SPC Vloeren en PVC tegels

Een term die je steeds vaker tegenkomt is ‘SPC’. Dat staat voor Stone Polymer Composite. Een SPC vloer is hetzelfde als een klik PVC vloer. SPC vloeren zijn vooral een veelgebruikte term in het buitenland. SPC is hetzelfde product als een PVC klikvloer met een kern van kalksteen. Omdat SPC een kern van kalksteen heeft, kun je in een enkel geval de term ‘pvc tegels’ voorbij zien komen. Dat kan hetzelfde product zijn, maar dat kan ook verwijzen naar vierkante tegels die enkel gemaakt zijn van polyvinylchloride

Wat kost klik PVC?

Een klikvloer is in de meeste gevallen een voordeligere optie dan laminaat, parket of een PVC plakvloer. Gemiddeld genomen hebben onze klikvloeren een langere levensduur dan laminaat en parket. Daarnaast zijn PVC vloeren met klik & klaar systeem eenvoudig zelf te leggen zijn en bespaar je dus op kosten om te egaliseren en leggen door een specialist. 


Klik PVC eigenschappen

Eem klik & klaar PVC vloer heeft enorm veel voordelen ten opzichte van andere vloersoorten. Eén van de voordelen van PVC is dat het eenvoudig zelf te instaleren is. Ontdek alle voordelen van een Floorinq-vloer hier.

Slijt niet

Slijtvast

Alle click pvc vloeren zijn voorzien van een beschermende toplaag. Hierdoor slijt je vloer niet zo snel en gaat deze een eeuwigheid mee.

Kliksysteem

Klik & klaar

Het geparenteerde kliksysteem zorgt ervoor dat je de vloer bijna naadloos legt zonder lijm. Ook onze pvc visgraat vloeren hebben een eigen systeem, waardoor leggen eenvoudiger is dan ooit.

Vlekbestendig

De toplaag is voorzien van een speciale UV-coating. Hierdoor verkleurt de vloer niet en poets je vlekken moeiteloos af.

Anti slip

Doordat de pvc vloer ruw aan de oppervlakte is, voelt het niet alleen als een echte houten vloer, het biedt ook meer grip tijdens het lopen, met name als de vloer nat is.

Waterbestendig

Al onze klikvloeren zijn waterbestendig. Hierdoor zijn alle vloeren geschikt voor badkamers en keukens. Vooral onze PVC betonlook vloeren bieden de perfecte oplossing.

Gifvrij

Een pvc klikvloer van Floorinq is gemaakt zonder hars, benzeen en metalen. Er komen geen giftige stoffen vrij als er iets met je vloer mocht gebeuren.

Krasbestendig

De keramische kern maakt de vloer goed bestand tegen krassen. De vloer is geschikt voor huisdieren en het schuiven van meubels!

Grote oppervlaktes

Je legt probleemloos oppervlaktes van 100 – 200 m² aan één stuk doordat de vloer stabiel en oersterk is. De kern van kalksteen zorgt ervoor dat de vloer mooi aaneengesloten ligt.

100% Recyclebaar

Alle pvc vloeren zijn gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen en zijn volledig demontabel en recyclebaar.

Zet niet uit, krimpt niet in

Waar laminaat nog wel eens reageert op temperatuur, doen onze vloeren dat niet. Zelfs na uitvoerig testen zijn onze vloeren tegen de zwaarste schommelingen bestand.

Geïntegreerde ondervloer

Alle klikvloeren zijn voorzien van een IXPE ondervloer. Hierdoor kun je de vloer over andere vloeren leggen en worden kleine oneffenheden van 1 – 2 mm hoog geëgaliseerd.

Voordelig

Een goedkope pvc vloer is een perfecte optie! De vloeren gaan een eeuwigheid mee en vergt geen specialistische installatie zoals bij pvc met plaksysteem.


Gratis samples bestellen

Zo veel keuze dat je nog niet helemaal goed weet welke pvc vloer het beste bij je past? Dat begrijpen we heel goed. 

Goed werk heeft ook tijd nodig. Voel, vergelijk en ervaar welke vloer het beste bij jou past. Vraag snel een gratis staal aan van al onze vloeren! 

Sample gratis in huis? Zo doe je dat!

  1. Ga naar de pvc vloer die je mooi vindt
  2. Klik op ‘sample bestellen’
  3. Klik op je winkelwagen
  4. Ga door naar ‘afrekenen’
  5. Klaar! Haal je sample gratis in huis!

Makkelijk klik PVC leggen

Een PVC Kliklaminaat of Betonlookvloer leg je eenvoudig zelf. In de meeste gevallen is het leggen van een klikvloer dan ook goedkoper dan het laten leggen van een plakvloer. Met deze eenvoudige stappen kun jij eenvoudig zelf klik laminaat of pvc klikvloeren leggen!

  1. Laat je PVC vloer wennen aan de ruimte: Leg hem minimaal 48 uur voordat je deze gaat leggen in de ruimte. Op die manier kan de vloer wennen aan de vochtigheid en de temperatuur in huis en voorkom je dat de vloer onverwachts gaat krimpen of uitzetten.
  2. Zorg voor de juiste ondergrond: Zorg voor een stevig, hard en droge ondergrond. Al onze klik & klaar vloeren zijn voorzien van een geïntegreerde, dunne ondervloer. Hierdoor worden kleine oneffenheden van max. 1 – 2 mm geëgaliseerd. Je legt onze vloeren dan ook eenvoudig over bestaande vloeren heen. Egaliseer de vloer echter te allen tijde als het hoogteverschil meer bedraagt.
  3. Leg de eerste rij: Leg de eerste plank in de achterste hoek van de kamer aan de linkerkant, met de groef naar de muur. Plaats een afstandhouder tussen de plank en de muur. Zorg dat de afstand tussen de muur en de eerste rij aan beide zijden 4 tot 5 mm bedraagt. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de vloer om te ‘werken’ zonder dat deze bol gaat staan. Leg de pvc stroken verticaal tot het einde van de kamer. Meet de ruimte die je overhoudt en teken deze af op je plank. Maak met een stanleymes een inkeping aan de achterkant van de plank en breek deze doormidden. Gebruik het afgemeten stuk om de eerste rij compleet te maken.
  4. Leg de rest van de planken: Begin de tweede strook met het reststuk en klik deze in de eerste strook. Hierdoor krijgt je vloer een mooi verloop en verklein je het snijverlies. Het gepatenteerde klik en klaar systeem zorgt ervoor dat de pvc stroken bijna naadloos in elkaar klikken. Gebruik zo nodig een rubberen hamer en slagblok om de vloer aan elkaar te klikken.

Let op! Visgraat vloeren moeten op een andere manier worden gelegd. Klik hier voor het stappenplan om zelf visgraat vloeren te leggen!


Onderhoud van PVC vloeren

Het schoonmaken van een pvc vloer is makkelijk. Stofzuig je vloer elke week, zodat vuil van buiten geen krassen en schade aanbrengt op de vloer. Dweil daarnaast het gladde oppervlak van de vloer regelmatig, maar let op met de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Zo zijn zeep en allesreiniger niet erg geschikt. Gebruik in plaats daarvan gewoon lauw tot warm water en gebruik eventueel een klein beetje schoonmaakazijn of pvc reiniger om hardnekkige vlekken te verwijderen. Zo maak je je vloer gemakkelijk schoon.

Welk schoonmaakmiddel voor een pvc vloer?

Niet geschikt
– Kokend water
– Zeep & allesreiniger

Wel geschikt
– Lauwwarm water
– Scheut schoonmaakazijn


Goedkope PVC vloeren bestellen bij Floorinq

Voor goedkope PVC vloeren ben je bij Floorinq aan het juiste adres! Wij zijn dé vloerenwinkel waar jij gegarandeerd de nieuwe vloer van je dromen vindt. Als specialist op het gebied van kliklaminaat en click pvc staan we altijd voor je klaar om je advies op maat te geven. Wij snappen dat je nieuwe vloer hét pronkstuk van je woning hoort te zijn. Het is dan ook onze missie om iedereen het comfort van een prachtige klikvloer te laten ervaren tegen een voordelige prijs. Goedkoop pvc vloeren kopen doe je bij Floorinq!

Zie, voel en ervaar je een vloer liever in het echt voordat je een definitieve keuze maakt? Kom langs bij onze vloerenzaak en showroom in Nuenen! De koffie staat voor je klaar. Onze specialisten helpen je graag met het vinden van jouw nieuwe pvc vloer. Of je nu je oog hebt laten vallen op visgraat, pvc kliklaminaat of betonlook vloeren, wij hebben een ruim assortiment en de juiste vloer voor je.


Veelgestelde vragen over PVC Vloeren

Wat zijn de voordelen van PVC vloeren met kliksysteem?

Onze click PVC vloeren zijn onder andere slijtvast, krasbestendig, vlekbestendig en waterbestendig.  Verder zijn al onze pvc platen geschikt voor vloerverwarming en voor het leggen van grote oppervlaktes. Alle vloeren zijn 100% recyclebaar en gemaakt van duurzame materialen. De beschermende toplaag garandeert een lange levensduur en zorgt ervoor dat de vloer antislip is. De PVC vloer zet nauwelijks uit en krimpt niet in bij temperatuurverschillen.

Wat kost een PVC vloer?

Voor een goedkope pvc vloer ben je bij Floorinq aan het juiste adres! Bij Floorinq hanteren we standaardprijzen, afhankelijk van de PVC variant. Een standaard PVC Kliklaminaat vloer is te bestellen voor €19,95 per m², de XL-variant kost €23,95 per m² in onze webshop. Onze PVC Betonlook vloeren kosten €25,95 per m², waardoor het een betaalbaarder en flexibeler alternatief is voor PVC tegels of keramische tegels. Onze PVC Visgraat vloeren zijn verkrijgbaar voor €27,95 per m².

Zijn PVC vloeren geschikt voor een woning met huisdieren?

Ja, een klik PVC vloer is geschikt voor huisdieren. Onze PVC klikvloeren zijn krasbestendig en daardoor bestand tegen de scherpe nagels van je viervoeter. Verder zijn de vloeren eenvoudig schoon te maken, zodat je de haren en vuil dat je huisdier met zich meeneemt geen probleem vormt voor de levensduur van je vloer.

Zijn PVC vloeren geschikt voor in de badkamer?

Ja! Sterker nog, het is een flexibel en buitengewoon goed alternatief voor PVC tegels of badkamertegels. Onze betonlook vloeren zijn waterafstotend en nagenoeg naadloos. Je kunt ze hierdoor zonder problemen leggen in een badkamer of keuken.

Hoe lang gaat een PVC vloer mee?

Een PVC vloer van Floorinq gaat gemiddeld langer mee dan plak PVC of een laminaatvloer. De stevige kern en beschermende toplaag garanderen een lange levensduur van de vloeren. Een goed onderhouden PVC vloer gaat dan ook minstens 10 tot 25 jaar mee.

Wij bieden, afhankelijk van de dikte van de toplaag 15 of 25 jaar garantie bij residentieel gebruik en 5 of 7 jaar bij commercieel gebruik. Kijk hier voor de exacte garantievoorwaarden.

Kunnen PVC vloeren gebruikt worden in commerciële ruimtes?

Ja, de PVC vloeren kunnen gebruikt worden in commerciële ruimtes zoals kantoren en winkels. De vloeren zijn stevig, slijtvast en krasbestendig en zijn dus bestand tegen het rollen van kantoormeubels en drukke loopverkeer. Omdat de gebruiksintensiteit gemiddeld hoger ligt bij commercieel gebruik, bieden we 5 tot 7 jaar garantie op onze vloeren bij commercieel gebruik.

Kunnen PVC vloeren op vloerverwarming worden gelegd?

Ja, al onze PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming! Klik PVC vloeren hebben een kern van kalksteen. Kalksteen staat erom bekend warmte erg goed te geleiden en vast te houden. Let wel op dat warmte niet goed zal geleiden als je de vloer boven op een bestaande vloer legt. In zo’n geval heeft de vloerverwarming vaak moeite om door twee vloerlagen door te dringen.

Hoe onderhoud ik PVC vloeren?

Onze PVC vloeren zijn enorm makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het belangrijkste is dat je de vloer regelmatig stofzuigt en dweilt, zodat vuil niet in de vloer kan trekken. Gebruik bij het dweilen geen zeep of allesreiniger. Met lauwwarm water met (bij hardnekkige vlekken) een klein scheutje schoonmaakazijn krijg je de vloer in de meeste gevallen weer vlekkeloos schoon.