PVC vloeren

Onze klik pvc vloeren zijn de nieuwste ontwikkeling en combineren het gebruiksgemak en de voordelen van laminaat, plak pvc en tegels soorten. Hierdoor zijn deze pvc vloeren zonder twijfel de beste keuze voor jouw nieuwe vloer! Bekijk alle voordelen van onze pvc vloeren! Kies uit pvc kliklaminaat, pvc visgraat vloeren of pvc betonlook vloeren.

Pvc vloer kopen

Ons assortiment is is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van vloeren. Ze zijn extreem veelzijdig en kunnen tegen een flinke stoot. Hierdoor is de levensduur van je vloer optimaal. Een klik pvc vloer kopen doe je dan ook met het oog op een lange levensduur. Gemiddeld gaat een klik pvc vloer van Floorinq dan ook langer mee dan een standaard laminaat vloer of een plak pvc vloer. Wij geloven dat goede kwaliteit helemaal niet duur hoeft te zijn. Onze vloeren zijn dan ook niet alleen van topkwaliteit, ze zijn ook nog eens betaalbaar.

Wat is pvc?

Pvc staat voor polyvinylchloride en is in essentie een dunne laag kunststof. Daarom noemt met een pvc vloer vaak in één adem met een kunststof vloer. Traditionele pvc planken bestaan uit een kunststof onderlaag, een print met design daarop en als laatste een dunne slijtlaag ter bescherming. Dat is meteen het grote verschil tussen pvc en standaard laminaat, want dat bestaat uit samengeperste houtvezelplaten. Daardoor zijn ze stevig, maar minder flexibel.

Soorten pvc

Onze vloeren gaan een stap verder en combineren de voordelen tot een soort pvc laminaat. Onze pvc vloeren worden ook wel spc – stone polymer composite – of rigid core pvc genoemd. Al onze vloeren bestaan uit een geluiddempende ondervloer, een kern van stevig kalksteen met daarbovenop een print met design van zeil en slijtlaag ter bescherming. De kern van kalksteen zorgt ervoor dat onze klikvloeren steviger zijn dan een traditionele kunststof parketvloer, zonder in te leveren op de veelzijdigheid en flexibiliteit.

Ons assortiment

Floorinq verkoopt drie soorten pvc vloer, ieder met een unieke look maar met dezelfde onderliggende kwaliteiten.

Pvc kliklaminaat

Bij ons heb je de keuze uit maar liefst 23 verschillende soorten pvc kliklaminaat. Alle producten, ongeacht het formaat en de kleur, zijn voorzien van een gepatenteerd kliksysteem.

Pvc visgraat

Visgraat pvc is dé trend van dit moment en dat is te begrijpen. Het speelse, maar strakke legpatroon geeft je vloer een moderne, elegante uitstraling. Ook een pvc visgraat vloer is beschikbaar in verschillende soorten.

Pvc betonlook

Een pvc betonlook vloer is voor degene die kiest voor een robuuste, industriële uitstraling. Een pvc vloer betonlook is haast niet te onderscheiden van betonnen tegels, maar zijn veel gebruiksvriendelijker dan een betonnen tegelvloer.

Voordelen van onze pvc vloeren 

De samenstelling van ons pvc laminaat is speciaal ontworpen om ze te voorzien van alle voordelen die je maar kunt bedenken. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Geluiddempend
 • Overal te leggen
 • Water- en hittebestendig
 • Slijtvast en krasbestendig
 • Antislip
 • Brandwerend
 • Recyclebaar
 • Geschikt voor vloerverwarming

Meer weten? Bekijk hier alle voordelen van onze pvc vloeren.

Eenvoudig een pvc vloer leggen

Normaal zouden we zeggen: makkelijker gezegd dan gedaan. Maar in dit geval is dat écht zo. Al onze producten zijn voorzien van een gepatenteerd kliksysteem, waardoor u alle planken individueel aan elkaar vastklikt en tot wel tweehonderd vierkante onafgebroken aan vloer kunt leggen. De IXPE-onderlaag zorgt er voor dat kleine oneffenheden worden verborgen. In tegenstelling tot ouderwetse pvc vloeren hoef je dus niet te zorgen voor een volledig egale ondervloer. Het enige dat je nog hoeft te doen, is de planken op maat te zagen, daarna is het een kwestie van klik en klaar!

Samenstelling Rigid core PVC-vloer

Een pvc-vloerplank bestaat uit verschillende lagen:

 • UV-coating/slijtlaag
 • Decorlaag
 • Kern van kalksteen
 • IXPE-ondervloer

De UV-coating en slijtlaag hebben een dikte van 0,3 mm of 0,5 mm. De dikte van deze laag bepaalt hoe intensief de vloer gebruikt kan worden:

 • 0,3 mm = residentieel gebruik (lichte belasting, vooral geschikt voor bovenverdiepingen).
 • 0,5 mm = residentieel en commercieel gebruik (intensieve belasting).

De decorlaag is de print die bepaalt hoe de vloer eruitziet. Naast de bekende houtlook kan dit ook een betonlook of een neutrale print zijn.

pvc vloeren samenstelling

Kern van kalksteen

De kern van kalksteen (ook wel rigid core genoemd) geeft de vloer zijn sterkte. Door deze kern weegt een rigid core pvc-vloer ongeveer 10 kg per vierkante meter. Hierdoor zijn de planken erg sterk en van hoge kwaliteit. Belangrijk hierbij is de zuiverheid van het kalksteen dat gebruikt wordt. Indien dit niet zuiver genoeg is, gaat dit ten koste van de sterkte van de vloer. Wij gebruiken alleen 100% zuiver kalksteen bij de productie van onze pvc-vloeren. In het kalksteen is een gepatenteerd kliksysteem verwerkt (Unilin). Hierdoor zijn de vloeren makkelijk te leggen en kan de klik niet loskomen na verloop van tijd. Bij andere kliksystemen heb je deze garantie niet.

IXPE-Ondervloer

Standaard bij Floorinq is de IXPE-ondervloer van 1 mm of 1,5 mm dik. Kleine oneffenheden in de bestaande (onder)vloer zijn dus geen probleem. Hierdoor kan de vloer direct op anhydriet of een cementdekvloer gelegd worden. De pvc-vloer kan ook over een bestaande vloer gelegd worden, mits er niet te veel oneffenheden zijn.

De belangrijkste voordelen van de nieuwe generatie pvC-vloeren

Kwalitatief zijn de nieuwe generatie pvc-vloeren een enorme vooruitgang op eerdere vloeren. We hebben alle voordelen voor je op een rij gezet.

Rigid core pvc-vloeren zijn ideaal voor de doe-het-zelver. Dankzij de gepatenteerde kliksystemen is het leggen in een handomdraai gedaan. Voor op maat maken van de planken heb je slechts een stanleymes en hoekwinkelhaak nodig.

In vergelijking met andere vloeren zijn onze pvc-vloeren vrijwel overal te leggen, zelfs over oude vloeren. Door de sterke kern en IXPE-onderlaag worden kleine oneffenheden verborgen. 

De pvc-vloeren zijn 100% waterbestendig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken bij lekkages of vochtproblemen. Tevens kunnen de vloeren toegepast worden in je keuken of badkamer.

Onze pvc-vloer is erg sterk en kan hierdoor een behoorlijke impact verdragen. Je hoeft je geen zorgen te maken als er iets per ongeluk op de vloer valt.

Rigid core pvc-vloeren zijn voorzien van een speciale antisliptoplaag. Hierdoor is de vloer stroever dan normale vloeren, ook wanneer deze nat is. 

Een unieke eigenschap voor deze vloeren is het feit dat ze stiftbestendig zijn. Markeringen van stift poets je eenvoudig weg.

Bij de productie wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig kalkpoeder en pvc-hars zonder giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde of zware metalen.

Elke laag van de vloer is afzonderlijk herbruikbaar. De vloer is dus 100% recyclebaar. Ook op het gebied van duurzaamheid één van de beste keuzes voor je nieuwe vloer.

De dichte kern van de vloer in combinatie met de bij Floorinq standaard IXPE-onderlaag zorgt voor minimaal contactgeluid bij gebruik van de vloer.

Waar bij vergelijkbare vloeren al sneller een onderbreking van de gelegde vloer nodig is, kan een rigid core pvc-vloer tot wel 200 vierkante meter zonder onderbreking gelegd worden.

Deze pvc-vloer krimpt niet en zet niet uit. Getest bij een temperatuur van 80 graden gedurende 6 uur, was de krimp minder dan 0,02%. Uniek ten opzichte van een houten vloer of laminaat.

Onze vloeren zijn voorzien van een slijtvaste transparante toplaag. Hierdoor ben je gegarandeerd van jarenlang plezier van je nieuwe vloer.

Deze zelfde toplaag zorgt voor een makkelijk schoon te maken oppervlak. Melk, verf en ook andere vloeistoffen zijn gemakkelijk van de vloer te verwijderen.

Dankzij de hoge kwaliteit van de toplaag is de vloer tevens erg krasbestendig. Dit maakt de vloer o.a. zeer geschikt voor huisdieren. 

Door de unieke samenstelling zijn de vloeren brandwerend. Onze vloeren voldoen aan de hoogste brandveiligheidsnormen.

Kwaliteit staat op #1 bij Floorinq. Onze vloeren zijn uitvoerig getest en voorzien van CE-, ISO9001- en ISO14001-certificering. Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Veelgestelde vragen over Onze pvc-vloeren

Winkelwagen
Filter products Showing 1 - 48 of 64 results

Formaat planken

Toplaag

Scroll naar top
Deel