Waarom klik pvc vloeren de beste keuze zijn voor gezinnen met huisdieren

Als huisdiereigenaar is het belangrijk dat je een vloer vindt die niet alleen bij jouw wensen past, maar ook geschikt is voor jouw huisdier. Krassen, ‘foutjes’ en losse haren zijn slechts enkele van de uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Het is daarom erg belangrijk om te kiezen voor een vloer die het meeste gemak oplevert voor jou en je huisdier In dit artikel bespreken we waarom klik PVC vloeren de beste keuze zijn voor gezinnen met huisdieren.

Ze zijn krasbestendig

Een van de grootste voordelen van een klik PVC vloer is dat hij krasbestendig is. Dit komt omdat klik PVC vloeren een beschermende laag hebben slijtage en krassen tegengaat. De scherpe nageltjes van je viervoetige vriend zullen daarom nauwelijks krassen veroorzaken. Dit is vooral belangrijk als je grote of zware huisdieren hebt.

Ze zijn waterbestendig

Een ander voordeel van een klik PVC vloer voor huishoudens met huisdieren is dat ze waterbestendig zijn. Kleine ongelukjes zoals plasjes of gemorste waterbakken beschadigen de vloer niet zo snel. De meeste klik PVC vloeren zijn vochtafstotend, waardoor het gemakkelijk is om eventuele ongelukjes schoon te maken. Plus, het scheelt bij het schoonmaken!

Ze hebben een antislip coating

De coating dient niet alleen om slijtage tegen te gaan, het biedt ook meer loopcomfort. Hierdoor heeft je huisdier een goede grip op de vloer en glijdt hij minder snel uit. Ideaal voor huisdieren met natte poten dus! Dat is vooral belangrijk als je een oudere hond hebt die moeite heeft met lopen, een energieke hond zoals een labradoodle hebt of een ras dat gevoelig is voor uitglijden, zoals een windhond. Daardoor is een klik pvc vloer de beste vloer voor loopcomfort, beter dan dan gladde vloeren zoals glad laminaat.

Ze zijn makkelijk schoon te maken

Soms lijkt er geen einde aan te komen, aan dat schoonmaken. Met huisdieren kan het nog moeilijker zijn. Ze nemen zand mee van buiten en verliezen om de haverklap hun haren. Gelukkig is een klik PVC vloer gemakkelijk schoon te maken. Je kunt makkelijk losse haren opzuigen met een stofzuiger en eventuele vlekken of ongelukjes schoonmaken met een vochtige doek.

Ze zijn betaalbaar

Een klik PVC vloer is daarnaast betaalbaar en een voordelige keuze voor gezinnen met huisdieren. Ze zijn weliswaar iets duurder zijn dan traditionele vloeren zoals vloerbedekking, parket of laminaat, ze zijn veel goedkoper dan bijvoorbeeld keramische tegels. Daarnaast gaat een klik PVC vloer langer mee dan parket en laminaat en hebben ze weinig onderhoud nodig, waardoor je op de langere termijn geld bespaart. Een klik PVC vloer is al verkrijgbaar vanaf €19,95 per m².

Nog meer voordelen voor huisdieren en hun eigenaren

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er nog tal van andere redenen waarom een klik PVC vloer de beste keuze is voor huisdiereigenaren. Hier zijn enkele extra voordelen die de moeite waard zijn om te overwegen:

Geluidsabsorptie

Klik PVC vloeren zijn vaak voorzien van een geluiddempende ondervloer, wat betekent dat ze minder geluidsoverlast veroorzaken. Dit kan vooral handig zijn als je huisdieren hebt die de neiging hebben veel te blaffen.

Geen nare geurtjes

Omdat een klik PVC vloer waterbestendig is, worden er geen vieze geurtjes vastgehouden. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over nare geurtjes die zich in je vloer kunnen ophopen.

Stijlvol ontwerp

Klik SPC vloeren zijn te koop in verschillende ontwerpen en kleuren, waardoor je een stijlvolle uitstraling kunt creëren die past bij je interieur. Dit betekent dat je niet hoeft in te leveren op stijl als je huisdieren hebt. Bij Floorinq hebben we pvc kliklaminaat, visgraat vloeren en betonlook vloeren in allerlei kleuren, soorten en maten.

Allergieën

Huisdieren, net als mensen, kunnen allergisch zijn voor verschillende stoffen, pollen en schimmels. Deze allergenen kunnen zich ophopen in tapijten en andere zachte vloerbedekkingen, wat kan leiden tot allergische reacties bij huisdieren. Klik PVC vloeren zijn echter hypoallergeen, wat betekent dat stofjes die allergische reacties veroorzaken sneller schoongemaakt kunnen worden.

Vloerverwarming

Klik pvc vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming dankzij de kalksteen kern. Hierdoor kan je huisdier op een aangename, comfortabele vloer lopen en liggen en maakt deze vloer de ideale vloer voor een huisdier dat graag op zijn gemak is.

Conclusie

Als huisdiereigenaar is het belangrijk om een vloer te kiezen die slijtvast, makkelijk schoon te maken en veilig is voor je huisdier. Een klik SPC vloer voldoet aan al deze eisen en biedt nog veel meer voordelen. In tegenstelling tot de meeste laminaatvloeren, is een klik pvc vloer krasbestendig, waterbestendig, heeft een antislipcoating en is gemakkelijk schoon te maken. Bovendien zijn ze betaalbaarder dan keramische tegels. Daarnaast zorgt de geïntegreerde ondervloer voor een dempend effect, worden nare geurtjes niet opgenomen in de vloer en is de vloer geschikt  voor zowel mens als dier met allergieën en zijn ze klaar om over vloerverwarming gelegd te worden. Als je op zoek bent naar een vloer die perfect is voor huisdieren en hun eigenaren, dan is klik PVC de beste vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt!

De korting is toegepast. Je zult het zien wanneer je afrekent.

Er is een probleem opgetreden

Helaas kan deze korting niet worden toegepast op je winkelwagen.

Deel