Het verschil tussen klik PVC en plak PVC vloeren

De juiste vloer kan de uitstraling van je ruimte compleet veranderen en kan zowel praktisch als stijlvol zijn. Een van de belangrijkste beslissingen die je moet maken, is of je gaat voor klik PVC of plak PVC. Beide vloeren hebben hun voor- en nadelen ten opzichte van een laminaat vloer en ten opzichte van elkaar, dus het is belangrijk om te begrijpen wat ze zijn voordat je een beslissing maakt.

Klik PVC

Makkelijk zelf te leggen

Klik vloeren zijn de laatste jaren enorm populair geworden vanwege hun eenvoudige installatie. Een PVC klik laminaat vloer is een zwevende vloer, wat betekent dat het niet aan de ondergrond hoeft te worden vastgelijmd. In plaats daarvan worden de planken aan elkaar vastgeklikt, wat betekent dat ze snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd.

Het Unilin kliksysteem in alle PVC vloeren van Floorinq zijn gepatenteerd. Dit is een groot voordeel als je van plan bent om de vloer zelf te installeren. PVC klik laminaat vloeren met kliksysteem bestaat uit verschillende lagen pvc.

gepatenteerd kliksysteem

Eenvoudig te vervangen

Een ander voordeel van Klik PVC vloeren is dat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen. Je hoeft alleen de beschadigde plank te verwijderen en te vervangen, in plaats van de hele vloer te moeten vervangen. Dit maakt klik PVC een populaire keuze voor drukbezochte ruimtes zoals gangen en entreehallen.

Plak PVC

Egaliseren is een must

Plak PVC vloeren, ook wel bekend als dryback plak PVC vloeren, wordt op de ondervloer vastgelijmd. Je moet vooraf zorgen voor een goede ondervloer en deze laten egaliseren. Ze bestaan uit flexibele stroken vinyl, erg dun materiaal. Hoewel dit betekent dat het installatieproces langer duurt en duurder kan zijn dan klik PVC vloeren, dient eerlijkheidshalve ook vermeld te worden dat plak PVC ook zijn voordelen heeft.

Naadloze afwerking

Een van de voordelen van plak PVC vloeren is dat het de meest naadloze afwerking biedt. Dit betekent dat er nauwelijks openingen tussen de planken zijn, waardoor het een perfecte keuze is voor ruimtes waar hygiëne belangrijk is, zoals badkamers en toiletten. Dankzij het gepatenteerde kliksysteem sluiten onze click PVC vloeren ook strak op elkaar aan, maar een kleine naad zal altijd zichtbaar zijn.

Geluiddempender

Een ander voordeel van plak PVC is dat het over het algemeen stiller is dan klik PVC. Dit komt doordat het direct op de ondervloer is bevestigd, waardoor er minder geluidsoverdracht is. De vloer veroorzaakt dan ook meer contactgeluid dan plak PVC vloeren. Daar tegenover staat echter dat een plak PVC vloer flexibeler is, waardoor afdrukken van meubels sneller zichtbaar worden, met name als deze al langere tijd op het vinyl van de plak PVC drukt.

plak pvc versus klik pvc

Het verschil tussen klik PVC en plak PVC: welke moet je kiezen?

Zelf leggen of laten installeren?

Bij het kiezen tussen een klik PVC vloer en een plak PVC vloer zijn er een paar dingen die je moet overwegen. De eerste overweging is de installatie. Als je van plan bent om de vloer zelf te leggen, is een klik PVC vloer de beste keuze zijn vanwege de eenvoudige installatie. Als je echter bereid bent om meer te betalen en een professionele installateur in te huren, dan kan plak PVC een goede keuze zijn.

Waar wil je de vloer leggen?

Ten tweede is het belangrijk om te overwegen waar je de pvc vloer wil leggen. Als je een naadloze afwerking wilt en de vloer zal worden geïnstalleerd in een ruimte waar hygiëne belangrijk is, zoals een badkamer, dan kan plak PVC een betere keuze zijn. Als je geen bezwaar hebt tegen een kleine naad over de vloer, is een klik PVC vloer ook erg geschikt. Met name betonlook pvc vloeren zijn dan niet van echte badkamertegels te onderscheiden. Als je daarnaast op zoek bent naar een vloer die gemakkelijk kan worden vervangen bij beschadigingen, dan is een click PVC vloer wellicht de betere keuze zijn.

Woon je in een appartement?

Ten derde dien je rekening te houden met je woonsituatie. Woon je in een appartement? Dan kan zowel een click PVC vloer als een plak PVC vloer een geschikte optie zijn. Welke van de twee het meest geschikt is, hangt af van de ondergrond. Als je appartement nieuwbouw is of er al rekening gehouden is met een geluiddempende ondergrond, is een plak PVC vloer geschikt.

verschil tussen klik pvc en plak pvc naad

Oudere appartementencomplexen of verbouwde appartementen, hebben vaak geen egale ondergrond. In zo’n geval raden we je een ondervloer in combinatie met klik PVC vloer aan. Click PVC vloeren hebben geen volledig egale ondervloer nodig. Onze click PVC vloeren zijn voorzien van een geïntegreerde, geluiddempende ondervloer die kleine oneffenheden van 1 tot 2 mm wegpoetst.

Verwacht je veel loopverkeer?

Tot slot moet je overwegen hoeveel loopverkeer de ruimte zal hebben waar de vloer wordt geïnstalleerd. Als de ruimte drukbezocht is, zoals een drukke gang, entreehal, woonkamer of kantoorpand, dan raden we click PVC vloeren aan.

Ook als je huishouden jonge kinderen kent, is klik PVC een betere keuze. Ten eerste vanwege de mogelijkheid om beschadigde planken gemakkelijk te vervangen. Ten tweede vanwege de sterke slijtlaag en de kern van kalksteen. Hierdoor zijn click PVC vloeren met afstand de stevigste van de twee opties. Als de ruimte echter minder verkeer heeft, kunnen plak PVC vloeren een betere keuze zijn vanwege de naadloze afwerking en het verminderde geluid.

Conclusie

Click PVC en plak PVC hebben beide hun voor- en nadelen. De keuze tussen de twee hangt af van je specifieke situatie en voorkeuren. Als je op zoek bent naar een eenvoudig te leggen pvc vloer en de mogelijkheid om beschadigde planken gemakkelijk te vervangen, dan is klik PVC een betere keuze. Als je daarentegen op zoek bent naar een naadloze afwerking en geruisloos geluid, dan kan plak PVC de beste keuze zijn. Daar staat tegenover dat de installatie duurder kan zijn.

pvc kids
Gelukt!

De korting is toegepast. Je zult het zien wanneer je afrekent.

Er is een probleem opgetreden

Helaas kan deze korting niet worden toegepast op je winkelwagen.

Deel