SPC Vloeren; Een nieuwe generatie Vloeren

Spc-vloeren zijn de nieuwste ontwikkeling op het gebied van vloerafwerking. De meeste mensen zijn bekend met bijvoorbeeld laminaat, (plak)pvc of keramische binnentegels. Spc-vloeren combineren het gebruiksgemak en de voordelen van deze drie soorten vloerafwerking. Hierdoor zijn spc-vloeren zonder twijfel de beste keuze voor jouw nieuwe vloer!

spc-vloeren

Samenstelling SPC-vloer

Een spc-vloerplank bestaat uit verschillende lagen:

  • UV-coating/slijtlaag
  • Decorlaag
  • Kern van kalksteen
  • IXPE-ondervloer

De UV-coating en slijtlaag hebben een dikte van 0,3 mm of 0,5 mm. De dikte van deze laag bepaalt hoe intensief de vloer gebruikt kan worden:

  • 0,3 mm = residentieel gebruik (lichte belasting, vooral geschikt voor bovenverdiepingen).
  • 0,5 mm = residentieel en commercieel gebruik (intensieve belasting).

De decorlaag is de print welke bepaalt hoe de vloer eruitziet. Naast de bekende houtlook kan dit ook een betonlook of een neutrale print zijn.

spc-vloeren samenstelling

Kern van kalksteen

De kern van kalksteen (ook wel rigid core genoemd) geeft de vloer zijn sterkte. Door deze kern weegt een spc-vloer ongeveer 10 kg per vierkante meter. Hierdoor zijn de planken erg sterk en van hoge kwaliteit. Belangrijk hierbij is de zuiverheid van het kalksteen dat gebruikt wordt. Indien dit niet zuiver genoeg is, gaat dit ten koste van de sterkte van de vloer. Wij gebruiken alleen 100% zuiver kalksteen bij de productie van onze spc-vloeren. In het kalksteen is een gepatenteerd kliksysteem verwerkt (Unilin). Hierdoor zijn de vloeren makkelijk te leggen en kan de klik niet loskomen na verloop van tijd. Bij andere kliksystemen heb je deze garantie niet.

IXPE-Ondervloer

Standaard bij Floorinq is de IXPE-ondervloer van 1 mm of 1,5 mm dik. Kleine oneffenheden in de bestaande (onder)vloer zijn dus geen probleem. Hierdoor kan de vloer direct op anhydriet of een cementdekvloer gelegd worden. De spc-vloer kan ook over een bestaande vloer gelegd worden, mits er niet te veel oneffenheden zijn.

De belangrijkste voordelen van de nieuwe generatie SPC-vloeren

Kwalitatief zijn de nieuwe generatie spc-vloeren een enorme vooruitgang op eerdere vloeren. We hebben alle voordelen voor je op een rij gezet.

Spc-vloeren zijn ideaal voor de doe-het-zelver. Dankzij de gepatenteerde kliksystemen is het leggen in een handomdraai gedaan. Voor op maat maken van de planken heb je slechts een stanleymes en hoekwinkelhaak nodig.

In vergelijking met andere vloeren zijn spc-vloeren vrijwel overal te leggen, zelfs over oude vloeren. Door de sterke kern en IXPE-onderlaag worden kleine oneffenheden verborgen. 

Spc-vloeren zijn 100% waterbestendig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken bij lekkages of vochtproblemen. Tevens kunnen de vloeren toegepast worden in je keuken of badkamer.

Een spc-vloer is erg sterk en kan hierdoor een behoorlijke impact verdragen. Je hoeft je geen zorgen te maken als er iets per ongeluk op de vloer valt.

De spc-vloeren zijn voorzien van een speciale antisliptoplaag. Hierdoor is de vloer stroever dan normale vloeren, ook wanneer deze nat is. 

Een unieke eigenschap voor deze vloeren is het feit dat ze stiftbestendig zijn. Markeringen van stift poets je eenvoudig weg.

Bij de productie wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig kalkpoeder en pvc-hars zonder giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde of zware metalen.

Elke laag van de vloer is afzonderlijk herbruikbaar. De vloer is dus 100% recyclebaar. Ook op het gebied van duurzaamheid één van de beste keuzes voor je nieuwe vloer.

De dichte kern van de vloer in combinatie met de bij Floorinq standaard IXPE-onderlaag zorgt voor minimaal contactgeluid bij gebruik van de vloer.

Waar bij vergelijkbare vloeren al sneller een onderbreking van de gelegde vloer nodig is, kan een spc-vloer tot wel 200 vierkante meter zonder onderbreking gelegd worden.

De spc-vloer krimpt niet en zet niet uit. Getest bij een temperatuur van 80 graden gedurende 6 uur, was de krimp minder dan 0,02%. Uniek ten opzichte van een houten vloer of laminaat.

Onze vloeren zijn voorzien van een slijtvaste transparante toplaag. Hierdoor ben je gegarandeerd van jarenlang plezier van je nieuwe vloer.

Deze zelfde toplaag zorgt voor een makkelijk schoon te maken oppervlak. Melk, verf en ook andere vloeistoffen zijn gemakkelijk van de vloer te verwijderen.

Dankzij de hoge kwaliteit van de toplaag is de vloer tevens erg krasbestendig. Dit maakt de vloer o.a. zeer geschikt voor huisdieren. 

Door de unieke samenstelling zijn de vloeren brandwerend. Onze vloeren voldoen aan de hoogste brandveiligheidsnormen.

Kwaliteit staat op #1 bij Floorinq. Onze vloeren zijn uitvoerig getest en voorzien van CE-, ISO9001- en ISO14001-certificering. Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Veelgestelde vragen over spc-vloeren

Bestel direct je nieuwe vloer

De voordelen van de nieuwe generatie spc-vloeren zijn overduidelijk. Bekijk direct ons complete assortiment vloeren; of je nu op zoek bent naar XL-planken, visgraat of zelfs betonlook, wij leveren de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs, direct vanuit de fabriek.

Winkelwagen
Scroll naar top