Visgraat

PVC visgraat vloeren zijn tijdloos, elegant en warm. Onze PVC visgraat vloeren hebben een gepatenteerd kliksysteem om het leggen van een visgraat vloer zo eenvoudig mogelijk te maken. Hierdoor leg je zonder al te veel moeite de rechte planken in een zigzagmotief.

Visgraat

Wat zijn visgraat PVC vloeren?

Een PVC vloer is een vloer met kunststof vloerafwerking. PVC, kort voor polyvinylchloride, is een alternatief voor vloeren van echt hout en zelfs steen. PVC vloeren zien er meestal ook echt uit als houten vloeren of als keramische tegels.

‘Visgraat’ dankt zijn naam aan het legpatroon dat lijkt op de graat van een vis. Dit patroon ontstaat doordat de stroken haaks op elkaar gelegd worden. PVC visgraat vloeren werden in de zestiende eeuw al gelegd, destijds met name in paleizen en kastelen. Tegenwoordig is het visgraat motief de meest populaire keuze vanwege haar elegantie, rust en warmte.

Voordelen van een visgraat PVC vloer

PVC vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele houten vloeren en laminaat. In dit artikel lees je daar alles over. Visgraat PVC vloeren hebben dezelfde voordelen als ons PVC kliklaminaat en onze beton look PVC vloeren. Het enige verschil zit in het legpatroon en de positie van het kliksysteem. Een korte samenvatting van de belangrijkste voordelen van visgraat klik PVC:

  • IJzersterk: De vloeren zijn sterk, duurzaam en gaan langer mee dan laminaat en een plak PVC vloer.
  • Krasbestendig: De toplaag van de vloer beschermt tegen krassen ven meubels en nagels van huisdieren.
  • Onderhoudsarm: De vloeren zijn makkelijk schoon te maken en beschadigde planken zijn eenvoudig te vervangen.
  • Vloerverwarming: De kern van kalksteen van click PVC visgraat is beter geschikt voor vloerverwarming dan laminaat.
  • Waterbestendig: De vloer trekt niet krom door een beetje water. Dweilen en morsen is geen probleem.
  • Voordelig: Ten opzichte van echt hout, is click PVC voordeliger en goedkoper in onderhoud.

Nadelen van een PVC visgraat vloer

Een PVC visgraat vloer kent erg weinig nadelen. Alhoewel PVC vloeren langer meegaan dan een laminaatvloer, hangt er een iets duurder prijskaartje aan. Daarnaast is het visgraat motief moeilijker te leggen dan rechte planken. Zo moet je met de positie van de punten en de positie van de v groef rekening houden, terwijl standaard PVC kliklaminaat bijna zonder na te denken gelegd kan worden.

PVC visgraat vloer plakken of klikken?

Als we praten over een PVC visgraat vloer, heb je de keuze uit een plak PVC vloer en een klik PVC vloer. Het verschil zit vooral in de ondergrond, de dikte van de plank en het gemak van het leggen.

Plak PVC visgraat vloer

Beide vloersoorten hebben hetzelfde visgraat motief. Een lijm PVC vloer met visgraat motief heeft een volledig egale dekvloer nodig. Dit komt omdat de PVC stroken van de plak variant een stuk dunner en flexibeler zijn. Je zult de dekvloer dus moeten egaliseren. Een plak PVC vloer is niet makkelijk zelf te leggen. Het voordeel is wel dat de vloer naadloos gelegd kan worden.

Click PVC visgraat vloer

Een visgraat vloer met kliksysteem is vergelijkbaar in gebruiksgemak als laminaatvloeren. De stroken zijn voorzien van een v groef aan de zijkanten van de plank, zodat je deze eenvoudig in elkaar klikt. Deze variant heeft daarnaast een geïntegreerde ondervloer. Daardoor is egaliseren niet altijd nodig, mits het hoogteverschil maximaal 1 tot 2 millimeter bedraagt.

Geschikte ruimte voor een visgraat vloer

Een groot voordeel van een klik PVC vloer is dat ze in bijna elke ruimte gelegd kunnen worden. Het visgraat patroon is zelfs geschikt om in keuken of badkamer gelegd te worden. Kies je voor een meer klassieke uitstraling voor je keuken of badkamer? Kies van voor een betonlook PVC vloer. Een visgraat vloer is geschikt om te leggen in de volgende ruimtes:

  • Woonkamer
  • Eetkamer
  • Slaapkamer
  • Kantoor
  • Keuken
  • Badkamer
  • Kelder

Visgraat PVC vloeren leggen

Een visgraat PVC vloer van Floorinq is voorzien van een gepatenteerd kliksysteem, waardoor deze eenvoudig zelf te leggen is. Het belangrijkste is dat je een goede voorbereiding treft en dat de ruimte gereed is zodat de vloer gelegd kan worden. Het leggen van visgraat PVC is echter wel een tijdsintensief karwei. Het staat je dan ook volledig vrij om specialistische hulp in te schakelen om de vloer te leggen.

Voorbereiding

  • Acclimatiseren: Leg de vloer tenminste 48 uur voordat je de vloer gaat leggen horizontaal in de betreffende ruimte.
  • Ondergrond: Controleer of de dekvloer redelijk egaal is. De ondervloer mag maximaal 1 tot 2 mm hoogteverschil hebben.
  • Ruimte: Meet vooraf de ruimte. Het mooiste effect heb je als de middelste punt gelijk valt met het middelste van de ruimte.
  • Leginstructie: Vervolgens leg je de vloer volgens de leginstructie. Hier vind je onze eigen leginstructie. Let op: dit is een gestandaardiseerde instructie. Alle stappen en handelingen kunnen afwijken afhankelijk van jouw ruimte. Ben je niet helemaal zeker van je zaak? Schakel een expert in.