floorinq banner pvc klik voeten

De beste manier om je pvc vloer te reinigen

Je pvc vloer is het basiselement van je woning en die wil je natuurlijk zo lang mogelijk puntgaaf houden. Maar waar geleefd, gewerkt en gespeeld wordt, ligt vervuiling altijd op de loer. Gelukkig zijn rigide pvc vloeren slijtvast en eenvoudig te reinigen. Toch komt er net iets meer bij kijken dan een sopje aanmaken en dweilen. Of eigenlijk iets minder, want het reinigen van een rigide klik pvc vloer is nóg eenvoudiger dan je dacht. Dit is de beste manier om je pvc vloer te reinigen!

floorinq banner pvc klik voeten

Waarom deze uitleg als schoonmaken zo eenvoudig is?

Het klinkt tegenstrijdig. Enerzijds beweren we dat de vloer eenvoudig te reinigen is en anderzijds wijden we een heel artikel aan de beste manier om je pvc vloer te reinigen. Dat zit zo: wanneer de meeste mensen denken aan het eenvoudig schoonmaken van hun vloer, doen ze eigenlijk al te veel. Stofzuigen, sopje aanmaken en boenen met de dweil. Zou je zeggen, maar dat is zeker niet de beste manier om je pvc vloer te reinigen. Om je vloer een zo groot mogelijke levensduur te geven, dien je een paar cruciale dingen in je achterhoofd te nemen.

Laat de chemicaliën achterwege

Je had al bijna de fles allesreiniger gegrepen, hè? Dachten we al. Toch raden we allerminst aan om een allesreiniger te gebruiken voor het reinigen van je pvc vloer. Datzelfde geldt voor eigenlijk alle producten met zeep. Allesreiniger en producten met zeep kunnen strepen en doffe vlekken achterlaten op je vloer, maar ook de UV-coating en slijtlaag van je vloer aantasten. Om je vloer slijtvast, krasvrij en onderhoudsarm te houden, raden we je dus aan om allesreiniger niet voor je pvc vloer te gebruiken. Mocht er ooit een petitie komen om de naam om te dopen in ‘bijna-allesreiniger’, dan is Floorinq de eerste die tekent.

Gebruik ook geen stoomreiniger

Gewoon omdat het niet nodig is en het een onnodig risico met zich meebrengt. Het gebruik van een stoomreiniger is dan ook zeker niet de beste manier om je pvc vloer te reinigen. Stoomreinigers worden namelijk erg heet en dit kan schade aan je vloer aanbrengen. Alle vloeren van Floorinq zijn weliswaar getest bij een temperatuur van tachtig graden gedurende zes uur, de temperatuur tijdens het gebruik van een stoomreiniger kan oplopen tot wel honderd graden. Daarnaast is het ook niet zo dat een stoomreiniger je pvc vloer extra grondig schoonmaakt, dus laat dat ding vooral lekker achterwege.

De beste manier om je pvc vloer te reinigen

Dweilen met alleen water. That’s it. We zeiden toch dat een rigide pvc vloer onderhoudsarm was? De meest voor de hand liggende optie is in dit geval ook de juiste. Een klik pvc vloer is glad, sluit perfect aan op elkaar en heeft daarom ook niet zo een grondige aanpak nodig. Dweilen met alleen water is in bijna elk geval al voldoende om de vloer brandschoon te krijgen. Zorg wel dat je lauwwarm water gebruikt, want warm of zelfs kokend water kan dezelfde schade aan je slijtlaag berokkenen als het gebruik van een stoomreiniger.

Als je écht toe bent aan een grondige schoonmaak van je pvc vloer, dan kun je een scheutje schoonmaakazijn toevoegen. Dit kan geen kwaad voor de vloer. Als laatste hulpmiddel zou je eventueel een speciale pvc reiniger kunnen aanschaffen, maar in de meeste gevallen is dit nergens voor nodig. Kortom, laat alle chemicaliën achterwege, gebruik geen stoomreiniger en zorg dat je lauwwarm water gebruikt. Dat is de beste manier om je pvc vloer te reinigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel