donker japandi woontrend

Het verschil tussen EEN RIGID CORE PVC, PVC en laminaat VLOEREN voor eens en altijd duidelijk uitgelegd

Noem ons helderziende, maar we zagen deze vraag van mijlenver aankomen. Logisch ook, want een rigid core pvc vloer is nog hartstikke onbekend in Nederland. En wat een boer niet kent… Maar daar gaan wij verandering in brengen! Wij leggen je met liefde en plezier uit wat het verschil is tussen een Floorinq pvc vloer, standaard pvc vloeren en het oude, vertrouwde laminaat en waarom een rigid core pvc vloer binnenkort in jouw paleisje de show steelt!

The name of the game

Rigid core pvc betekent dat de vloer een harde kern heeft. In jip-en-janneketaal staat dat voor een combinatie van kalksteen en pvc. Pvc staat op zij beurt weer voor polyvinylchloride en is gemaakt van een dunne laag kunststof, terwijl laminaat wordt vervaardigd uit samengeperste houtvezelplaten. Niet voor niets worden onze pvc vloeren ook wel ook wel pvc 2.0 en laminaat 3.0 genoemd worden. Goed, scheikunde lesje achter de rug. Tijd om écht uit te leggen waar de grote verschillen in zitten.

Het zit hem vooral in de harde kern

In dit geval hebben we het niet over fanatieke voetbalsupporters, maar over de samenstelling van de vloer. Een pvc vloer bestaat uit een pvc onderlaag, een print met design en daarop een slijtlaag ter bescherming. Een rigid core pvc vloer daarentegen bestaat uit een geluiddempende IXPE-ondervloer, kern van kalksteen met gepatenteerd kliksysteem met daarboven een print met design en slijtlaag ter bescherming. Meer informatie vind je hier. Een rigid core pvc vloer is daardoor dikker dan een traditionele pvc-vloer, maar wel steviger en eenvoudig zelf te leggen. Waar een standaard pvc vloer een egale ondergrond nodig heeft, filtert de IXPE-ondervloer in onze pvc vloeren kleine oneffenheden en kan daarom ook in de meeste gevallen over een bestaande vloer gelegd worden. Een kind kan de was doen.

Ieder voordeel heb zijn nadeel

Aldus Johan Cruijff. In het geval van vloeren is dat ook zo. pvc vloeren bieden wat laminaat niet kan, maar ook pvc vloeren ontkomen niet aan de Cruijffiaanse cliché. Een rigid core klik pvc vloer biedt op zijn beurt weer een oplossing voor de meest voorkomende nadelen van een pvc vloer. Wij zetten het grootste verschil tussen traditioneel pvc, onze rigid core pvc en ‘gewoon’ laminaat voor je voor je op een rijtje:

Visgraat vloer SPC verschil laminaat pvc

1. Eenvoudig zelf te leggen. Waar een pvc vloer vaak nauwkeurig gelijmd dient te worden, kun je onze pvc vloer eenvoudig zelf leggen door het gepatenteerde Unilin-kliksysteem. Het enige dat je nodig hebt is een stanleymes en een hoekwinkelhaak! Je breekt de planken vervolgens af net als bij een gipsplaat. Ben je helaas niet gezegend met twee rechterhanden? Dan is een rigid core pvc vloer de makkelijkere optie.

2. Overal te leggen. Door een dikke IXPE-onderlaag kunnen onze pvc vloeren bijna overal gelegd worden, ook over bestaande vloeren. De onderlaag zorgt ervoor dat kleine oneffenheden gefilterd en geabsorbeerd worden. Het grootste nadeel van standaard pvc vloeren is dat ze erg gevoelig zijn voor oneffenheden. Voor het leggen van een klassieke pvc vloer moet je de vloer dus laten egaliseren.

3. Geen giftige stoffen. Als je tóch kiest voor standaard pvc, kies dan voor een goede kwaliteit vloer. B-merken bevatten vaak giftige stoffen zoals benzeen en formaldehyde. Anderzijds zijn alle Floorinq pvc vloeren gifvrij en gemaakt van 100% hoogwaardig kalkpoeder en pvc hars. Je zult dus geen schadelijke stoffen in huis halen.

4. Duurzaam. Een oude, gelijmde pvc vloer is aan het einde van de bewoning vaak ook aan het einde van zijn levensloop. De nieuwste generatie pvc vloeren van Floorinq zijn een stuk duurzamer! Bij een verhuizing kun je ervoor kiezen om je vloer te demonteren en te hergebruiken. Die keuze is ook een stuk eenvoudiger, aangezien een rigid core pvc vloer steviger en robuuster is dan een standaard pvc vloer.

We snappen best dat je nu met een mond vol tanden staat. Jij verdient alleen de allerbeste vloer en daar moet je goed over nadenken. Rome is niet in één dag gebouwd. Welke vloer er ook in je woning komt te liggen, wij staan altijd voor je klaar met een passend advies. Lees hieronder alle verschillen dus nog maar eens op je gemak door. Meer inspiratie opdoen? Check onze Instagram pagina!

Deel