wabi-sabi woontrend visgraat vloer

Oudejaarsconfloorence 2021: dé nieuwste interieurtrends van 2022

Het afgelopen jaar zit er op, ook al voelt dat misschien niet zo. Het voelt een beetje alsof de tijd een beetje stil gestaan heeft. Toch is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Lockdowns, thuiswerken en gezondheid domineerden ons dagelijks leven. De gevolgen daarvan zien we terug in onze woningen. Waar onze wereld nog steeds op zijn kop staat, kan dat niet gezegd worden van ons interieur. We blikken dan ook graag met je terug op 2021 en vooruit op dé nieuwste interieurtrends van 2022. We geven je alvast drie tips mee voor het nieuwe jaar!

1. Ga voor rust

Het afgelopen jaar brachten we, gevraagd en ongevraagd, steeds meer tijd door thuis. Je stulpje is meer geworden dan een plek om thuis te komen na een lange werkdag, je diepvriespizza in de oven te gooien en je klaar te maken voor een avondje uit. Onze woningen zijn het afgelopen jaar gaan fungeren als restaurant, sportschool én kantoor. Het logische gevolg is dat we steeds vaker gaan voor rust, eenvoud en balans in ons interieur. Onze woning is nu écht een plek is voor ontspanning. Om daarvoor te zorgen, houd je de basis van je interieur rustig en begin je bij de vloer. Dat klinkt als een gevalletje ‘wij van WC-eend adviseren WC-eend’. Aangezien dit de grootste oppervlakte van je woning is, legt het daadwerkelijk de basis voor de rest van je interieur. Kies voor neutrale, zachte kleuren op de muur en een licht-houten vloer, zoals de Venice of de York, zodat je helemaal klaar bent voor de nieuwste interieurtrends

2. ga voor speels

Waar we een aantal jaar geleden vooral kozen voor strakke, industriële lijnen en kleuren, kiezen we nu steeds vaker voor organische vormen. Ronde eettafels en golvende hoekbanken zijn dan ook al lang niet meer ongebruikelijk. Deze vormen zorgen voor een knusse en speelse uitstraling. Niet zo gek ook, want enerzijds hebben we het afgelopen jaar ontzettend veel behoefte gekregen aan intimiteit, maar realiseren we ons anderzijds ook dat niet alles even vanzelfsprekend meer is. Dat uit zich niet in uitbundige, felle kleuren, maar dit jaar juist in speelse, vrije vormen. De afgelopen jaren hebben we de opmars van de visgraatvloer meegemaakt en ook dit jaar denken wij dat deze onverminderd populair zullen blijven, aangezien deze perfect matchen met organische vormen. Waar het interieur dus rondere vormen aanneemt, zien we dat in de vloer dus juist dezelfde trends terugkomen.

3. ga voor duurzaam

Hoort dit eigenlijk nog wel bij de nieuwste interieurtrends? Duurzaam leven wordt steeds vaker de norm in onze levens en hebben we onze liefde voor de natuur herontdekt, met name toen alles in Nederland op slot zat en een flinke boswandeling je dagelijkse uitje was. Ook na de lockdown zoeken steeds meer mensen de natuur op, om even te ontsnappen aan de ‘concrete jungle’. Deze hernieuwde liefde voor de natuur zien we logischerwijs steeds vaker terugkomen in ons interieur. We kiezen steeds vaker voor organische en natuurlijke materialen zoals hout, riet, gras en kurk in ons interieur en halen zo het buitenleven weer een beetje naar binnen, een beetje zoals ForaVida dat doet. We zijn eigenlijk best wel trots, want bij Floorinq bieden we natuurlijk al veel langer duurzame producten aan. Niet alleen gaan echt al onze vloeren langer mee dan laminaat en standaard pvc vloeren, er zitten geen giftige stoffen in én al onze vloeren zijn 100% recyclebaar. Meer informatie waarom Floorinq klik pvc vloeren je beste, duurzaamste keuze is vind je hier.

voorbeelden

De kans is best groot dat je jezelf nu eens flink achter je oren krabt en jezelf afvraagt hoe dat natuurlijk in praktijk er uit ziet. We zijn de beroerdste niet (en gaan zelf gewoon heel goed op interieurdesign) en geven je graag twee perfecte voorbeelden van nieuwe interieurtrends die onze drie tips overduidelijk ter harte genomen hebben.

Japandi

Japan-watte? Japandi. Een combinatie tussen Japans en Scandinavisch interieur. Beide interieurstijlen zijn erg opgeruimd, bestaat uit veel natuurlijke materialen en oogt strak aan. Maar waar Scandinavisch interieur vooral gericht is op bleke kleuren en strakke lijnen, is de Japanse stijl wat meer uitgesproken robuust en kleurrijker. Combineer je deze samen, dan krijg je een gezellige, rustige en knusse ruimte, dat nog steeds gebruik maakt van de strakke, zwarte vormen die we terugzien in de industriële trend van de afgelopen jaren. Voelt deze stijl allemaal net wat te minimaal en bleek aan voor je, dan hebben we een perfect alternatief voor je. Zorg ook hier weer voor een rustige, neutrale vloer zonder al te veel poespas.

Natuurlijke vormen, maar toch in een minimalistisch, strak jasje gegoten. Typisch Japandi.
wabi-sabi

Niet te verwarren met dat groene spul dat je altijd op je sushi doet. Deze stijl komt ook uit Japan, gebruikt net zo veel natuurlijke vormen en organische materialen, maar is minder gericht op het Scandinavische strakke design. Sterker nog, de essentie zit hem in het accepteren van imperfectie. Dan hebben we het niet over schroeiplekken in je bankstel en verkleurde fotolijsten, maar over het waarderen van een robuust, oneven tafelblad, kleurverschillen in betonnen bloempotten en houtnerven in je vloer. Waar Japandi vooral draait om een minimalistische vloer, mag dat best wat robuuster in deze stijl. Laat daar onze grijs/bruine SPC vloer Santander perfect bij passen. Combineer deze met een rond bankstel, een betonnen eettafel en je zit gebakken. Beloofd.

Ook hier zien we veel organische vormen in de nieuwste interieurtrends, zoals in het bankstel, de lamp en de vloer.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel